Kadınlar ve LGBTİ+’ler HDK-Avrupa Kadın Meclisi Girişimi’ni kurdu. Girişim, „Kadın özgürlük mücadelesinde biz de varız“ mesajını verdi. Kuruluşuna ilişkin yazılı açıklama yapan Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) Kadın Meclisi Girişiminin Açıklaması şöyle;
‚SORUNLARIMIZ VE DAYANIŞMA İÇİN…‘
„Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre’den kadınlar, LGBTİ+ ve Avrupa Lubunya İnisiyatifi’nden temsilcinin katılımıyla, Frankfurt yakınlarındaki Hochtaunus-Oberursel Alevi Kültür Merkezi’nde Halkların Demokratik Kongresi – Avrupa (HDK-A) Meclisi’nde bulunan kadınlar ve LGBTİ+’ler olarak 4 Mart 2018 günü bir toplantı gerçekleştirdik.
HDK-A çatısı altında ortak mücadeleyi örmek ve büyütmek amacıyla yer alan kadınlar olarak, hem yaşadığımız ülkelerde kendi sorunlarımızı sahiplenmek bakımından, hem de Türkiye ve Kürdistan’da, dünyanın başka ülkelerinde erkek-devlet baskı ve zulmüne maruz kalan kız kardeşlerimizle dayanışmayı büyütmek için önce kendimizi örgütlememiz gerektiği bilinciyle verimli, motive edici tartışmalar gerçekleştirdik.
İki gündem maddesiyle gerçekleştirdiğimiz toplantının ilk gündem maddesi; 4 Şubat 2017 tarihinde Brüksel’de yapılan HDK-A Kuruluş Kongresi’nden bugüne geçen bir yıllık süreçte HDK-A Kadın Meclislerinin oluşturulması için neler yapıldığı konusunda bilgilendirme oldu.
TARTIŞMA VE KARARLAR
İkinci gündem maddesinde; tek tek ülkelerde ve bazı kentlerde kadın meclisleri ya da kadın meclisi girişimlerinin oluşturulmasına ilişkin atılan adımlar ve sorunları tartıştık. HDK-A kent, ülke ve Avrupa kadın meclislerinin oluşturulması için atılacak adımlar konuşuldu ve bir planlama yapıldı. Bu planı hayata geçirmek üzere HDK-Avrupa Meclisi’nde yer alan kadınların katılımıyla HDK-Avrupa Kadın Meclisi Girişimi oluşturuldu. Girişimimiz Haziran ayında HDK-A kent, ülke ve Avrupa Meclisi’nde yer alan kadınların katılımıyla bütün çalışmaları değerlendirmek, kadın meclislerinin kuruluşu için somut planlamalar yapmak, HDK-A kadın meclisleri ve görevleri üzerine eğitim çalışması gerçekleştirmek üzere iki günlük toplantı örgütlenmesi kararı aldı. Ve son olarak Kadın Meclisi Girişimi toplantılarının düzenlenmesi, toplantılar arasında belirlenen işleri, alınan kararları takip etmek, koordinasyonu sağlamak, yerel çalışmaları güçlendirmek, daha aktif bir pratik örgütlemek üzere yedi kişilik HDK-A Kadın Meclisi Girişimi Koordinasyonu belirledi.“
‚BİZ DE VARIZ!‘
HDK-A Kadın Meclisi Girişimi, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi: „Gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile 8 Mart’ı yaratan ve yaşatan hemcinslerimizden aldığımız güçle, kadın özgürlük mücadelesinde biz de varız demenin, HDK-A Kadın Meclisi Girişimi’ni kurmuş olmanın coşku ve sevincini sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz!“
Kaynak: Avrupa